ÖAMTC-mobilitetscentret i Wien: implementeret med den seneste teknologi fra GEZE

Mobilitet og hastighed er inspirerende for arkitekturen i det imponerende hovedkvarter for den østrigske bil, motorcykel og rejseclub, ÖAMTC.

ÖAMTC-mobilitetscentret set udefra

Hoved- og sideindgangen er begge udstyret med en karruseldør med GEZE TSA 325, TS 5000 ISM semi-automatisk teknologi. Foto: Sigrid Rauchdobler for GEZE GmbH © Sigrid Rauchdobler / GEZE GmbH

Den nye bygning til 76 millioner EURO er placeret i hjertet af et af Wiens trafikknudepunkter, den sydøstlige del af A23 city motorvejen. Mobilitet og hastighed er også forbundet med servicen hos en moderne motorsportsforening. Det er hverdags træk for effektiv og hurtig kommunikation inden i bygningen.

Transparent og åben

Indgangsområdet til ÖAMTC-mobilitetscentret

Automatiske karruseldørssystemer fra TSA 325 NT-sortimentet vil være at opleve i indgangsområdet. Fotos: Sigrid Rauchdobler for GEZE GmbH © Sigrid Rauchdobler / GEZE GmbH

Wiens arkitekter Pichler & Traupmann realiserede deres idé i en kurvet, cirkulær og stjerneformet arkitektur med åbne og transparent forbundne rum. Hvis du vil, kan du følge de tekniske tests direkte på dit køretøj fra et glascockpit i den centrale del af butiks- og rådgivningsområdet eller fra venteområdet. Alle områder, fra receptionen og rådgivningsområdet, testhallen og bagkontorområdet til helikopterlandingsbanen er placeret langs en vertikal akse. Vigtigheden ved den hurtige interaktion og udveksling mellem områderne kan også ses i den centrale, transparente atrium med sine cirkulære rækværk, der er placeret overfor hinanden og fortsætter opad.

Karruseldøre: Iøjnefaldende ”omdrejningspunkt” i foyeren

Karruseldørssystemer ved hoved- og sideindgangen forbinder udenfor med indenfor og sikrer æstetisk kongruens for glasfacaden. Svingdøren med de fint rammede trommevægge og fløje skaber en indbydende lys og transparent effekt. Glaskanterne er dækket med diskrete aluminiumsprofiler. Profilernes finish af høj kvalitet med afrundede hjørner har et strøg af elegance.